Team SMQ

1 van de deelneemsters namens het SMQ-team is juf Anne Sassen van basisschool Annie MG Schmidt. Naast dat Anne les geeft aan groep 5 is ze een enthousiast sporter. Na wat pogingen tot sport op een atletiekbaan, in een schaatshal en op een softbalveld kwam er iemand voorbij met foto’s van de Transalp, een mountainbike wedstrijd dwars door de Alpen. Dat leek Anne ook wel wat. Ze boekte een mountainbike vakantie in Italië en sindsdien is ze verkocht. Eén berg heeft altijd tot de verbeelding gesproken: de Mont Ventoux. Een prachtige uitdaging voor 2012.


Een collega wist te melden dat er een Challenge Mont Ventoux bestaat. Een initiatief van Stichting Join4Energy. Deze stichting is opgericht door ouders met kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De stichting zet zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte, met als uiteindelijk doel het ontwikkelen van een medicijn. Voor de Challenge zijn 250 plekken beschikbaar en iedereen die omhoog fietst probeert minimaal 1000 euro sponsorgeld in te brengen. Helaas bleek de inschrijving al stopgezet i.v.m. de vele aanmeldingen.

Gelukkig kwam Anne in contact met SMQ die nog een aantal startplekken beschikbaar had. Ondertussen vond het hele team van de Annie MG Schmidtschool het een goed idee om tijdens hun project “Helden”, de held in ieder kind naar boven te halen. Want wat is nu een grotere heldendaad dan iets te doen voor een ander? Als de kinderen nou eens zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor Join4Energy? SMQ vond dit zo’n mooi initiatief dat ze besloten hebben juf Anne een startplek te geven. Door dit geweldige aanbod helpen de kinderen nu èn hun juf naar de top èn hun zieke leeftijdsgenootjes.

In de komende weken gaan alle groepen acties bedenken om zoveel mogelijk geld op te halen. Groep 4 t/m 8 gaan sponsorzwemmen en verder wordt er binnen de school al gesproken over het bakken van cupcakes, het verzamelen van statiegeldflessen en het doen van allerlei klusjes.
Dus als u nog een klusje heeft….