AOC-docenten gaan kaal voor het goede doel

Kan je een nacht lang wakker blijven voor een goed doel? Jazeker! Net als een berg op fietsen en je haar afknippen. Leerlingen en docenten van het AOC Oost in Almelo zetten zich met deze en andere activiteiten tijdens een grootschalig evenement op 12 april in voor Join4Energy, een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten bij kinderen. Kinderen die deze ziekte hebben, sterven vaak voor hun tiende levensjaar. Alle reden dus om de mouwen op te stropen.

’s Nachts zal de school gesloten zijn voor publiek, maar zijn er 200 leerlingen binnen heel druk met NIET slapen. Er wordt gevoetbald, gedanst, geschilderd en gefietst. Samen hebben ze voor deze nachtmarathon al €1000,- binnengebracht.

Voor mensen van buiten de school is er op 12 april ook van alles te beleven. Om 18.30 uur gaat de school open voor een rommelmarkt waarbij ook nog een grote verscheidenheid aan workshops en activiteiten worden aanboden. Zo kun je zelf virtueel de Mont Ventoux beklimmen (zoals 8 docenten in juni echt zullen gaan doen), maar ook kijken naar voetbalvirtuoos Steve Lemaire of voor een prikkie door de kapper je haar laten knippen. De rommelmarkt zal afgesloten worden met een veiling onder leiding van Paul Schabbink van RTV Oost. Hier zullen ondermeer een vakantie en sportspullen voor verzamelaars aangeboden worden. Denk hierbij aan een door de spelers gesigneerd shirt van Heracles en een week op trainingskamp in Spanje met wielerploeg 1t4i (voorheen Skill-Shimano). Voor leerlingen echter is het afscheren van het hoofdhaar en een baard van medewerkers van het AOC een hoogtepunt. Voor de tondeuse er over gaat moet er echter wel minimaal €800,- binnen worden gebracht.

Als u zelf een steentje bij wilt dragen door op 12 april aan de Bornerbroeksestraat 348 langs te komen, bent u meer dan van harte welkom. Mocht u zelf interesse hebben om uw goederen te verkopen tijdens de rommelmarkt, kunt u contact opnemen met de heer L. Oude Wesselink op mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (kosten €10,- )