Albergenaar Wouter Brey gaat twee uitdagingen aan voor Join4Energy

ALBERGEN – Wanneer bijna tweehonderd wielrenners op zaterdag 2 juni de Mont Ventoux in Frankrijk gaan beklimmen is Wouter Brey een van hen. De Albergenaar wil met zijn deelname aan de Challenge Mont Ventoux 2012 een bijdrage leveren aan de Stichting Join4Energy. Deze stichting zet zich in om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. ,,Als fervent fietser en vader van twee gezonde kinderen, wil ik mij graag inzetten voor Join4Energy. De Challenge Mont Ventoux combineert voor mij een sportieve en menselijke uitdaging”, aldus Wouter. De 21,5 kilometer lange beklimming van ‘de kale berg’ wordt regelmatig opgenomen als scherprechter in de Tour de France en spreekt daarom tot de verbeelding van menig wielrenner.

Wouter Brey heeft zijn uitdaging zelfs nog groter gemaakt door in aanloop naar de Challenge Mont Ventoux een ludieke sponsoractie te houden. Op zaterdag 21 april monteert hij zijn wielrenner op een fietstrainer bij supermarkt Coop in Albergen en gaat hij zes uur fietsen voor het goede doel. Een actie waarvoor supermarkteigenaar Ronnie Munster zijn medewerking heeft toegezegd. ,,Ik heb mij zelf verplicht om minimaal 1000 euro aan sponsorgeld in te zamelen voor Join4Energy. Met de actie bij Coop hoop ik hiervan al een groot gedeelte binnen te hebben”, stelt Wouter. Via familie, vrienden en kennissen mocht hij reeds de eerste giften ontvangen.

Zieke Indy
Via een goede vriend kwam Wouter Brey in contact met Jordi Kremer, mede-organisator van de Challenge Mont Ventoux en vader van de 7-jarige zieke Indy: ,,Voor hen en vele andere zieke kinderen en bezorgde ouders wil ik iets extra’s doen om meer bekendheid te geven aan de stichting en sponsorgeld binnen te halen.” Helemaal vreemd is het fietsen voor het goede doel voor hem niet: ,,In 2010 heb ik meegedaan met een tocht van mijn eigen wielerclub de Bokk’nrieders. Wij hebben destijds geld ingezameld voor de Stichting Tubbergen voor KiKa. Dat gaf mij een enorm goed gevoel en waarschijnlijk is daarvan iets blijven hangen. Mogelijk dat ik daarom nu vrij snel besloten heb deel te nemen aan de Challenge Mont Ventoux. Fietsen voor een goed doel werkt motiverend zo heb ik ervaren.” Veel klimervaring heeft de sportieve Albergenaar niet. Wel maakte hij met de Bokk’nrieders al kilometers in het Duitse Sauerland en de heuvels van Limburg. Ook beklom Wouter al eens de Alpe d’Huez in Frankrijk. Momenteel worden ter voorbereiding een aantal clinics gevolgd, die de oud-wielerprofs Rob Harmeling en Erwin Nijboer verzorgen. ,,Het streven is om de top van de Mont Ventoux te halen en als het enigszins kan in een keer. Het is niet echt een super steile berg maar de lengte en de combinatie van een stuk fietsen onder de boomgrens en vervolgens daarboven maakt het lastig. Het bovenste gedeelte is net een maanlandschap en daarmee een deel waar de wind vrij spel heeft”

Join4Energy
Stichting Join4Energy zet zich in om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een medicijn. Vanuit de farmaceutische industrie is weinig belangstelling voor (financiële) ondersteuning van onderzoek naar geneesmiddelen voor energiestofwisselingsziekten gezien de relatief geringe omvang van de doelgroep. ,,Kinderen met een stofwisselingsziekte hebben simpel gezegd een defecte batterij. Deze laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, snel weer leeg en richt schade aan in het lichaam door de afvalstoffen. De levensverwachting voor deze kinderen is niet hoog”, legt Wouter uit. Doordat er geen medicijn is komt 70% van de kinderen met een stofwisselingsziekte voor het achttiende levensjaar te overlijden. Kijk voor meer informatie op de website: www.join4energy.nl De Challenge Mont Ventoux is een belangrijk evenement voor de stichting om de benodigde financiële middelen in het laatje te krijgen.

Sponsor worden
Eerst gaat Wouter dus zaterdag 21 april zes uur op de fiets bij de plaatselijke supermarkt Coop. Bedrijven en verenigingen uit Albergen en omgeving hebben nog de mogelijkheid om hem hiervoor te sponsoren. Het geld komt rechtstreeks ten goede van de stichting Join4Energy. De sponsorbijdrage bedraagt (minimaal) 100 euro. Tijdens de actie zal op een bord zichtbaar zijn welke sponsors de actie ondersteunen. Daarnaast is er voor het winkelend publiek de mogelijkheid een vrije gift te doen; ook dit zal in het geheel worden overgemaakt aan de stichting. Potentiele sponsoren kunnen voor meer info contact opnemen met Wouter Brey, telefoonnummer: 0546-442088 of mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Op bijgaande foto ziet u links Ronnie Munster en rechts Wouter Brey.

De onderstaande sponsoren steunen de sponsoractie van Wouter Brey (€ 100,- per uur)

De Pannenloods 3 uur
Coop/ Munster Albergen 1 uur
Klumpers Installatiebedrijf 1 uur
Lucas IT B.V. 1 uur
Itmundi Internet 1 uur
Ad Fontem Juridisch Bouwadvies 1 uur
Wissink schilders en spuiters 1 uur
Autobedrijf Voortman 1 uur
Bouwbedrijf Haarhuis 1 uur
Autobedrijf Eerdman 1 uur
Rabobank Noord Twente 1 uur
Café en zalencentrum Morshuis 1/2 uur
Fysiotherapie Langeveld 1/2 uur

Bron: Op en Rond de Essen & TC Tubantia