Goorse sportschool op de racefiets voor Join4Energy

Wanneer de deelnemers van Join4Energy op zaterdag 2 juni de Mont Ventoux beklimmen zullen circa zestig wielrenners ook meermaals het zwaarste deel van de Holterberg fietsen. Onder de noemer ‘Join4Energy – Kleintje Ventoux’ gaat de Goorse sportschool Sportfit & Fysio Van Wijnen geld inzamelen voor het goede doel. Esther van Wijnen van het sportcenter kwam op het idee nadat de 14-jarige Rutger Pollemans haar benaderde voor gesponsorde spinninglessen om te trainen voor zijn rit naar de top voor Join4Energy.

De jonge Pollemans fietst onder meer voor zijn eigen 7-jarige broertje Gerben, die lijdt aan een energiestofwisselingsziekte. Ook zijn oudere broer en vader doen mee aan de actie en gaan de ‘Kale Berg’ beklimmen. Het uiteindelijk doel van de Stichting Join4Energy is om geld op te halen met de Challenge Mont Ventoux dat gebruikt kan worden voor onderzoek naar een medicijn tegen de slopende ziekte.

Om ook een aandeel te hebben in de actie organiseert Sportfit & Fysio Van Wijnen in samenwerking met Join4Energy nu dus de Join4Energy – Kleintje Ventoux. Op zaterdag 2 juni vertrekken de deelnemers om 8.30 uur in groepen vanaf de sportschool op de fiets naar Holten. Dat is ook de tijd waarop die dag de deelnemers in Frankrijk aan hun beklimming van de Mont Ventoux beginnen. Nadat de wielrenners om en nabij 9.15 uur in Holten aankomen, zullen zij tussen dan en 12.00 uur zo vaak mogelijk het stuk tussen de bekende Motieweg en de parkeerplaats even na de Diepe Hel op en neer moeten rijden.

Deelname is mogelijk voor één ieder die dat wil. Enige voorwaarde is wel dat de deelnemer een minimaal deelnamebedrag van 16,00 euro inlegt dat volledig ten goede komt aan de Stichting Join4Energy. Aanmelden kan, onder vermelding van ‘Deelname Kleintje Ventoux’, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot en met 20 mei. Meer informatie is te vinden op www.vanwijnen-goor.nl. Om de veiligheid te kunnen bewaren is er een maximaal deelnemersaantal van zestig mensen ingesteld. De organisatie verzoekt dan ook om tijdig in te schrijven en zo teleurstellingen te voorkomen.

PERSBERICHT, 13 april 2012