Actie Maarkelbewust: meer dan € 10.000 voor Join4Energy

De grote aktie van Maarkelbewust op 13 april j.l. heeft in totaal € 31.000 opgebracht. Naast KWF en Villa Joep was ook Join4Energy een van de goede doelen waar letterlijk heel Markelo zich voor heeft ingezet.

De avond zelf was zonder meer indrukwekkend te noemen. In Bills Bar hing een gezellige en ontspannen sfeer. Naast de veiling die ’s avonds gehouden werd was er ‘s middags al een spinning marathon, en daaraan voorafgaand had de schooljeugd al veel polsbandjes verkocht voor de goede doelen.

Een van de veilingitems was een schilderij gemaakt door Martine van Burkum. Het is de afbeelding die we gebruiken op onze folders en uitingen voor de Challenge 2012, Gerben Pollemans op de rug van Rob Harmeling, geassisteerd door Erwin Nijboer. Zwoegend op het kale stuk van de Mont Ventoux. Het schilderij is niet de veiling ingegaan. Vooraf is het gekocht door een anonieme bieder onder de voorwaarde dat het zou worden aangeboden aan de ouders van Gerben.

Maarkelbewust is een bijzonder initiatief. Wij bewonderen de inzet en enthousiasme van de initiatiefnemers, mede ook om de keuze om 3 goede doelen gebroederlijk/gezusterlijk naast elkaar te laten delen in het feest en in het resultaat. Samen kom je verder.