Echte Bakkers uit Twente zetten zich in voor Join4energy!

Delden, Alle echte bakkers uit Twente gaan zich de komende periode inzetten voor kinderen die de energie stofwisselings ziekte hebben. Als ambachtelijke bakkers bedrijven staan wij midden in de samenleving en willen ons graag maatschappelijk verantwoord inzetten, aldus echte bakker Jan Meen uit Delden en Jan Koehorst uit Borne.
Kinderen die lijden aan de energie stofwisselings ziekte komen energie tekort om datgene te doen wat ze graag zouden willen doen als kind, Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar het vinden van een medicijn voor deze kinderen en daar is geld voor nodig.
Stichting Join4energy heeft een Challenge georganiseerd naar de Top van de Mont Ventoux , ook wel -de kale berg- genoemd. Met deze Challenge hopen ze geld op te halen voor deze kinderen.

De echte Bakkers in Twente, herkenbaar aan het gele logo, hebben een uniek brood ontwikkeld : -De Kale berg- en nieuw is dit jaar de speciale -Fietscake- , de opbrengst van beide producten zal geheel ten goede komen aan het goede doel.

-De kale berg- is een grote muesliebol , boordevol krenten,rozijnen, mueslie en daarnaast een vulling van huis caramel. Al met al een produkt dat volop energie geeft . De Fiets Cake heeft de smaak van amaretto. Een heerlijke verwen cake op elk moment van de dag, de collega’s in twente hebben geholpen bij de ontwikkeling van deze unieke producten in de bakkerij van Wouda in Hengelo.

De echte bakkers gaan bij de introductie van deze producten –on Tour- door Twente.
Op Dinsdag 22 Mei zal er een grote karavaan met echte bakkers en hun bestelbusjes op pad gaan door Twente.
De volgende plaatsen worden aangedaan : Vriezenveen, Ootmarsum, Tubbergen, Almelo, Rijssen, Delden, Borne, Hengelo, Haaksbergen, ( Eibergen )
In elke plaats worden de unieke producten aangeboden aan een plaatselijke bekendheid.
Ook zal er tijdens -de Tour- volop van de lekkernijen kunnen worden gesmuld

Woensdag 23 mei zullen de bakkers weer vroeg in de bakkerij staan om wederom iedereen kennis te laten maken met deze producten.
zie voor deelnemende winkels : www.echtebakker.nl

De actie zal eindigen op zaterdag 2 juni.
Op deze dag zullen de echte bakkers uit Twente meedoen aan de Challenge om de Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen per fiets . De echte bakkers , en ook twee bakkers vrouwen Cindy Koehorst en Sylvia van Benthem, zijn volop in training om deze berg te bedwingen. Echte bakker Gerard uit Hengelo hoopt dat als we eenmaal boven zijn aangekomen, op deze kale berg, we een mooie cheque kunnen overhandigen .

In 2011 hebben de echte bakkers ook mee gedaan en hebben toen een bedrag opgehaald van ruim € 20.000 .

Tijdens de Clinic op zaterdag 12 mei kan met proeven van het broodproduct –de kale berg- (€ 3.25 p/st) en het banketproduct –Fiets Cake- (€ 3.25)
Ook zullen de producten te koop aangeboden worden op de clinicdag en men kan natuurlijk ook altijd vooraf bestellen , als je zeker wilt zijn dat je product er nog is. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.