Haringparty 2012

De Haringparty 2012 heeft plaatsgevonden op donderdag 7 juni, wederom bij 'Buitenplaats de Houtmaat' in Hengelo, al waar de eerste 'Hollandse Nieuwe' werd gepresenteerd. Naast de traditionele roeiregatta bood de Haringparty een veiling ten behoeve van twee goede doelen, te weten ‘Good Cause Rally” en “Join4Energy”.

Good Cause Rally bezorgt ernstige zieke kinderen een onvergetelijke dag en Join4Energy heeft als doel geld op te halen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Er is ook een speciale band ontstaan tussen beide stichtingen tijdens de Haringparty. De organisatie van de Good Cause Rally zal tijdens de Join4Energy Challenge Mont Ventoux 2013 met enkele mooie bolides in Frankrijk aanwezig zijn en enkele kinderen in deze mooie bolides naar de top van Mont Ventoux brengen.

Als veilingmeester trad dit jaar op de heer Jan Bruins, welbekend als stadionspeaker van FC Twente.

De opbrengst van de Haringparty 2011 kwam ten goede aan 'De Nije stichting', een Hengelose instelling die motiveert, inspireert en faciliteert om meer kwaliteit uit het leven te halen voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. De editie 2012 van de Haringparty was qua opbrengst nog een groter succes dan die van de drie voorafgaande jaren. Tenminste 470 gasten genoten van een geweldig evenement op misschien wel de mooiste locatie in Hengelo, waarbij niet alleen kon worden genetwerkt maar ook kon worden meegedaan aan een verloting en – last but not least – worden geboden op de door veilingmeester Jan Bruins strak geleide veiling. Mede door de inspanningen van ambassadeur Erwin Wigbold (Join4Energy) heeft Tom Konter namens Join4Energy een cheque van 12.616 euro in ontvangst mogen nemen. De gezamenlijke opbrengst van de haringparty 2012 was 30.000 euro, een recordopbrengst, mede door de ruimhartigheid van de Hengelose ondernemers. Voor 2013 rekent de organisatie op een nieuw hoogtepunt in verband met het eerste lustrum van de Hengelose Haringparty, waarbij het evenement op nog meer spectaculaire wijze zal worden neergezet.