Join4Energy Challenge Mont Ventoux 

Op de Mont Ventoux is het altijd "TE". Het is "TE" warm of "TE" koud en altijd "TE" veel wind. Helaas zijn er ook kinderen met "TE" weinig energie!!

Is het iets voor jou om deze strijd – het bedwingen van de Mont Ventoux - per fiets, mountainbike, lopend, hardlopend of op een STEP aan te gaan? Wij dagen je dan uit om al je energie te geven voor kinderen die geen of onvoldoende energie hebben, ten gevolge van een ernstige energiestofwisselingsziekte.

Om geld te generen voor onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte, organiseren wij in 2024 voor de 15de keer de Challenge Mont Ventoux.

Wij gaan naar de reus van de Provence, de beroemde "KALE BERG" met zijn indrukwekkend maanlandschap.

Deze Challenge wordt georganiseerd van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni 2024

Deelnemers en andere betrokkenen die eerder met ons zijn mee geweest weten dat wij naast het bedwingen van de Mont Ventoux ook binding, betrokkenheid, saamhorigheid en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarom nemen wij maar een maximum aantal mensen mee naar Zuid Frankrijk.

WOENSDAG / DONDERDAG

Op woensdagavond vertrekken wij - voor degenen die met georganiseerd vervoer gaan - vanaf verschillende locaties in Nederland naar Frankrijk en we zullen in de loop van de donderdagmiddag op onze verblijfslocatie aankomen. Degenen die met eigen vervoer gaan verwachten wij ook in de loop van die donderdagmiddag.

Na inchecken is er tijd voor ontspanning: verkenning verblijfslocatie, uitrusten, zwemmen, of gezellig iets drinken in ons Join4Energy House. Het voorstellen van bestuur, organisatie, medisch team en coaches zal na het diner plaatsvinden. De rest van de avond staat in het teken van kennismaking met elkaar en het uitwisselen van ervaringen. Ook zal op deze donderdag je fiets gecontroleerd worden op eventuele aanwezige technische mankementen.

VRIJDAG

Op vrijdag gaan wij na het ontbijt starten met een training. Dit zal een fiets- step- en loop/wandeltocht zijn over een vooraf vastgestelde route. De duur van de training zal ongeveer drie uur bedragen onderbroken door een pauze. Na de training zal het Join4Energy House open zijn voor een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje. Als je besluit te gaan rusten, zwemmen of een andere activiteit, dan is daar alle tijd voor. s Middags wordt er op het park, samen met onze Franse vrienden een gezellige activiteit georganiseerd. Mocht je tijdens de trainingsrit een mankement geconstateerd hebben, dan kan je nog een laatste check van de fiets laten uitvoeren door een mecanicien.

Tijdens het diner op vrijdagavond zullen de prominenten en het medisch team instructie geven over de beklimming van de Mont Ventoux.

ZATERDAG

Op zaterdagmorgen vroeg uit de veren. Na het ontbijt vertrekken wij naar Bedoin waar om 07.00 uur het startsein voor de Challenge-wandelaars zal worden gegeven. Om 8.00 uur starten de fietsers en de lopers.

Zoals een deelnemer van de Challenge schreef:

“De top bereiken doet iets met je. Genieten van het adembenemend uitzicht en je realiseren welke prestatie je geleverd hebt.”

Na het bereiken van de top genieten van het uitzicht of terug naar Bedoin om daar op een terras een heerlijke verdiende versnapering nuttigen.

In de loop van de middag terug naar de verblijfslocatie om met elkaar de ervaringen te delen in het Join4Energy House.

Na het diner zullen wij na een paar afsluitende woorden de opbrengst van de Callenge Mont Ventoux bekend maken. De rest van de avond staat in het teken van het slotdiner en een gezellig samenzijn.

ZONDAG

Op zondagmorgen vertrekken wij vanaf onze verblijflocatie voor de terugreis naar Nederland. In de loop van de avond zullen wij op onze eindbestemming in Nederland arriveren.

De voorwaarden voor deelname vindt je onder het menu 'Challenge'.

Zoals ieder jaar zijn we dit jaar ook weer op zoek naar een aantal sponsoren, ter bekostiging van bijkomende kosten. Ons uitgangspunt is dat alle bijeengebrachte sponsorgelden ter beschikking moeten komen voor het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte. De hoofdsponsoren krijgen een prominente plek op het wielertenue, website en al het promotiemateriaal (steun ons).

Ter voorbereiding op de Challenge zullen twee clinics voor fietsers, stappers en wandelaars/lopers worden georganiseerd zodat we zo goed mogelijk voorbereid aan de start van de challenge verschijnen. Zodra over de clinics meer bekend is zullen we hiervan melding maken op de website en de deelnemers persoonlijk uitnodigen.

Lees hier meer over de beklimming!